Våren, en nytändning för många. Med blå himmel, fåglarna som kvittrar på morgon och med solen som värmer på kinden så kommer den härliga vårkänslan som skapar ny kraft i kropp och själ. Den årliga vårkänslan sprider sig i kroppen och då passar det fint att fixa både inne i bostaden och ute i trädgården. Det är dags att byta till vårgardinerna och ute är det alltid fint med nya blommor eller ommålning av staketet. Att vårfixa hemmet behöver inte betyda att köpa nytt utan tänk på att återanvända för våran kära planets skull.

När våren kommer är det dags för det årliga vårfixet både inomhus och utomhus. Ute trädgården ser de alltid mer fräscht ut med nya blommor eller varför inte måla om staketet runt huset. Inne i bostaden är de lämpligt att börja rensa bort gammalt som inte används och skänka så det kan komma till användning igen. För att få en uppfräschning inne bostaden räcker det oftast med att byta gardiner, mattor och kuddar. Denna lilla förvandling kan skapa en stor skillnad, det är inte mycket som krävs för att du ska få det vårfräscht hemma.

“Vid vårfixet är det skönt att bli av med sådant som inte används”

Återanvändning

När det nu på våren är dags för detta fix och uppfräschning så är det viktigt att komma ihåg att det är möjlig att göra så mycket själv, att återanvända. Kanske finns de något tyg liggandes hemma som det är möjlig att sy exempel nya kuddar till soffan med. Vid vårfixet är det skönt att bli av med sådant som inte används men släng inget utan skänk det till en organisation och någon annan kan säkerligen ha glädje av det du inte vill använda mer. För att få inspiration till återanvändning så finns det många DIY sajter att kika på.

Leave a Reply