Nu när våren snart är här vill många förmodligen göra om lite i hemmet. För den som vill följa vårens trender är det hantverk, blått och golv på väggarna som gäller.

På Elle Decorations hemsida väljer man nu att dela med sig av vårens alla trender i inredningsväg. En av trenderna är hantverkstrenden som i vår är starkare än någonsin. Under det gångna året är det många som gått kurser för att lära sig hantverk och i år är det framförallt brodering som är hett. En annan, lite annorlunda trend, är att ha golvet på väggen. Allt oftare ser vi lösningar med golvmaterial som fortsätter en bit upp på väggen. Om man tycker att det känns lite väl extremt att sätta parkett på väggarna finns det en tapet som tillverkas av nonwovenbomull och vinyl som påminner mycket om ett golv.

Den trendigaste möbeln

En trend som varit het på hösten förra året och som fortsätter fungera nu i vår är den med blåa färger. Havet fortsätter nämligen att inspirera, kan man läsa i Expressen. Nyanser av blått, vattenfärgskänsla på kuddar och porslin samt undervattensmönster med fiskar och koraller är det som gäller i vår. När det gäller vilka möbler som är trendiga i vår är det speciellt en möbel som tar över – nämligen dagbädden. Dagbädden kommer på bred front och den kan användas både som förvaringsmöbel och en möbel där man faktiskt kan lägga sig för att vila en stund. Är man ute efter en trendig och lyxig dagbädd kan man köpa det hos Selected Pieces, och man kan även köpa andra designmöbler från Selected Pieces.

Minimalism möter art déco

Tittar vi på de inredningsstilar som är trendiga i år kan vi läsa i Dagens Industri att en blandning av naturnära minimalism och svulstig art déco är det rätta. I vår ska nämligen dessa två stilar, som är ganska så kontrasterande, kombineras för att få den rätta känslan. Självklart är de stilar som är trendiga i år anpassade efter våra nordiska hem och precis som alltid tycker vi svenskar om sobert.