Den som är på jakt efter snygga möbler, utan att behöva lägga en förmögenhet på dem, bör satsa på att handla på loppis. Loppismöbler är både bra för miljön och för plånboken.

Att handla möbler är roligt, och att göra det till ett billigt pris är ännu roligare. För den som gillar att verkligen fynda är en bra idé att leta efter möbler på nätet. Där får man ofta unika möbler till ett billigare pris än i butik.

”Om man ska handla inredning är det smart att titta på prislappen på varje möbel man överväger att köpa och det bästa tipset någon kan ge när det kommer till billiga möbler är: köp inredning online.” Läs mer.

Men ett annat tips till de som vill handla billig inredning, är att leta efter möblerna på loppis. På loppmarknad kan man nämligen hitta riktigt exklusiva möbler till mindre än halva priset. Den absolut bästa tiden att ge sig ut på jakt efter fynd på loppis är under sommaren. Många loppisställen har nämligen bara öppet under sommaren och då finns alltså fler alternativ att välja mellan, om man jämför med resten av året. I VLT kan man läsa att ännu fler loppisar har öppnat de senaste åren på grund av att det blivit en stor trend att handla begagnat och nu kan man nästan räkna med att det finns ett antal loppisar på de flesta orter i Sverige.

Bra för miljön

Förutom att det är väldigt billigt att handla på loppis, känns det också bra för att det är mer miljövänligt än att handla nya prylar. Genom att köpa begagnat och återanvända gamla möbler gör man alltså gott för miljön. Dessutom är det många loppisar som skänker en del av intäkterna till välgörenhetsorganisationer, vilket gör loppisköpet ännu lite bättre.