Ett måste för alla som äger en bostad är att städa lite då och då. Även om det är tråkigt måste det göras och nu till våren kan man passa på att ta en rejäl genomkörare i hemmet.

289346-cleaning-equipment

En ny lag som det skrivs om på dn.se innebär att spanska barn ska bli tvungna att städa, tvätta och utföra annat hushållsarbete i det egna hemmet. I utkastet på den nya lagen som precis godkänts av Spaniens parlament står det klart att alla barn bland annat har en laglig skyldighet ”att hjälpa till att ta ansvar för skötseln av hemmet genom att utföra hushållsarbete, oberoende av barnets ålder och kön”. Inga straff är ännu aktuella för de barn som bryter mot den nya lagen men den skulle innebära att Spanien fick en ny lagtext som gäller barns skyldighet i samhället, istället för deras rättigheter.

Tips för vårstädningen

Åsikterna går isär vad gäller om den här lagen är bra eller inte. Men det är troligtvis inte aktuellt mede en sådan här typ av lag i Sverige. Det finns självklart inte någon lag på att vuxna måste städa i sina hem heller, men det kan vara bra att göra lite då och då. Ska man flytta och behöver städa inför att de nya ägarna kommer, är det bäst att anlita till exempel de på flyttstädningistockholm.nu eftersom de är riktiga proffs och en flyttstädning måste vara näst intill perfekt. Men vill man passa på nu i vår att göra en rejäl storstädning, går det utmärkt att utföra helt på egen hand. Enligt den här artikeln är det möjligt att få huset skinande rent på endast en förmiddag. Knepet för att vårstäda en normalstor bostad ligger i planeringen och utrustningen. Till att börja med bör man ta undan alla prylar och kläder som man inte vill ha framme längre. Då blir det mycket lättare att komma åt och kunna städa snabbare. Sedan kan man följa dessa steg:

  • Ta ut mattor, kuddar och plädar och skaka dem.
  • Spraya rengöringsmedel på olika ytor där det behöver få verka en stund.
  • Dammsuga golv och golvlister samt soffa eller fåtölj.
  • Överdosera inte rengörinsmedel. Då blir det bara flammigt istället för rent.
  • Torka med en torr bomullstrasa på de ställen där det finns risk för flammighet. (Fler tips här.)