Går man i flytt-tankar är det lätt att man försvinner iväg och bara vill bli av med det gamla och slänga sig in i det nya. Men är man för snabb och slarvar med städningen kan det kosta.
Det är viktigt att du andas och tar dig tid när det kommer till att avsluta ditt gamla hem på ett snyggt sätt innan du går in i det nya. För det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö är var femte flyttstädning underkänd, vilket kan leda till att bostadsbolaget kan lägga ut en ny städning på någon annan och som den tidigare hyresvärden får stå för. Att hyresvärden lägger ut städningen kan bli en dyr prislapp som den tidigare hyresgästen måste accepter. Om du äger din bostad är det även viktigt att tänka på vad du får dra av och inte när det kommer till städning och försäljning. Det är nämligen så att när det kommer till bostadsförsäljning så är det här som flest av oss gör fel.

Några råd på vägen

För att du så smidigt som möjligt ska flytta in i din nya bostad kan du ta hjälp av någon städ- och flyttfirma, exempelvis viking flytt för att på en gång få det rätt samt ägna dig åt annat än att flyttstäda samt att flytta dina möbler. Men, om du väljer att göra det själv är det otroligt viktigt att du har koll på vad det är som gäller vid en flyttstädning. Tänk en vårstädning gånger hundra där allt in i minsta detalj ska vara skinande rent. Allt från spisens baksida, ugnens insida till att rengöra bakom badkar och vid ventiler. Glöm heller inte att avfrosta kyl och frys. När det gäller att uppskatta tiden det kommer att ta är det även bättre att lägga på några timmar extra så du inte känner dig stressad utan tvärt om känner att det går snabbt och att du har marginalerna på din sida. För det tråkigaste som kan finnas är att börja livet i det nya boendet med att betala en extra städning i det gamla boendet.