Att sänka sin energi och elförbrukning är lättare än vad många tror, det du ska tänka på är att inte låta saker vara inkopplade som inte används. Stäng inte bara av tvn, dra ut kontakten också. Duscha inte för länge och låt inte vattnet stå och rinna i onödan.

Det finns en del knep för att sänka sin energi och elförbrukning hemma så att du får ner sina uppvärmningskostnader. Visa saker du kan göra kostar ingenting alls mer än ens egna förnuft, medan investeringar på sikt kan få ner uppvärmningskostnaden.

Några tips för att få ner kostnaden

En mycket viktigt sak att överväga är om du bör investera i en billigare lösning för uppvärmningen i huset. Värmer du huset med ved eller pellets är det en mycket dyr kostnad, gör istället en bra investering och skaffa luftvärmepump som är en billigare lösning.Du bör också, hur tråkigt det än må vara, kolla över ditt elavtal. Det går att spara en del under året på att lägga tid på elavtal så att du får det billigaste.

“Låt inte tv:n eller annan elektronik enbart stå på standby läge. Gör den det drar den fortfarande el.”

Tänk också över det som ibland kallas onödig elförbrukning. Här menas olika elektronik produkter så som tv, dator och lampor. Låt inte tv:n eller annan elektronik enbart stå på standby läge. Gör den det drar den fortfarande el. Stäng av helt och dra ur kontakten. Detsamma gäller dina lampor, ha inte lampor i rum tända i onödan om du inte är i rummet.

Sist men inte minst tänk på vattenförbrukningen om du betalar detta. Duscha inte för länge och stå inte med rinnande vatten när du exempelvis diskar.

Leave a Reply