70-tal, sammet, varma pasteller och brända toner – det är något som syns i inredningsmagasinen för hösten 2019.

Med Nolhaga hems utbud av sammetsgardiner hittar du snart några i just den kulör du letar efter, oavsett om det är rostrött, mossgrönt eller midnattblått. Gardiner är sammet är också en av de största trenderna för inredning i år. Men vad mer är hett att inreda våra hem med?

Inredning höst 2019

I en artikel i Metro Mode nämns några av de mest populära inredningstrenderna just nu. Det handlar om bland annat dessa:

  • Brända toner, som bränd orange och bränt gul är kulörer att hålla utkik efter. Inte minst i form av väggfärg eller som färger på krukor och keramik att inreda med. Även sand, grädde och havre är kulörer att räkna med.
  • Torkade blommor är tillbaka, efter många år i glömska. Det är med andra ord dags att byta ut snittblommor i starka färger mot buketter av torkade blommor. De håller längre och är minst lika vackra.
  • Bord får gärna vara riktigt rejäla. Möbler med tunna ben har länge synts i inredningsmagasin, men nu är det alltså tjockare ben som är på tapeten. Nätta möbler hejdå, grövre möbler hej.
  • Pasteller är fortfarande trendigt, men inte i rosa och ljusblått, utan snarare i persika, syren och smutsig lime. Passar dessutom tillsammans.
  • Våga tänka i konstraster, där väggen får två kontrasterande färger eller soffan kuddar i olika färger. Ton behöver inte gå i ton, utan en färg kan få ”poppa” ut mot mängden för att skapa något mer spännande i inredningen.
  • Obehandlad furu och olika träslag i blandning är hett, tänk 70-tal och du är rätt ute.
  • Gröna nyanser är helt rätt, men helst inte smaragdgrönt eller skogsgrönt. Nu är i stället dammig lime, grågrön och ljusgrön hett.

Medvetenhet om miljön

I Elle tas även trenden hållbarhet upp, där vi inte längre kan köpa oss status utan snarare ska sikta in oss på andra värden. Det går dock att hålla utkik efter trender och inredning, men återbruk och medvetenhet om miljön är helt klart a och o. Mer om inredning och trender i dess väg går det att se och läsa mer om här i en artikel i Expressen.