Så blir du kvitt pälsängrar

Pälsängrar är en liten skalbagge med vingar som äter sig igenom textilier av olika slag. Det är förvisso ofarligt, men inte desto mindre tråkigt att drabbas av. Många upplever att det är svårt att bli av med pälsängrar, men med rätt metod går det enkelt. Följ våra tips här!

Har du hål i dina kläder? Då kan det vara ett tecken på att en pälsänger har varit framme och gnagt på dina kläder. Pälsängrarna kommer in i din garderob utifrån och även i en välstädad garderob kan man få problem:

”Det är skalbaggens larver som angriper dina kläder. Hittar du larvhudar och har hål i kläderna kan du nästan vara säker på att du fått oönskat besök av skadedjur. Larverna lever av produkter med animaliskt ursprung och i naturen hjälper de till att bryta ner hårprodukter, dun, päls och fjädrar från döda djur.” Aftonbladet

Rödceder är svaret  

Det är inga goda nyheter när det kommer till statistik och skadedjur. Generellt kan man säga att skadedjuren i våra hem ökar. Det rör sig om både mjölbaggar, vägglöss, pälsängrar och silverfiskar. Men även bananflugor, myror och andra kryp räknas som skadedjur och ökar i antal. Här kan du läsa om generella tips på hur du håller dessa kryp borta. Även DN tar upp frågan i en omfattande artikel om sanering av ohyra.

Det finns egentligen inte några universella tips på att hålla skadedjur borta från ens lägenhet, men rödcederolja är hen hyfsat universal lösning. Det är nämligen inte bara pälsängrar som skyr lukten av rödceder, och man kan köpa det i både flytande form eller i form av galgar, kulor och liknande att placera i sin garderob.

Se därtill alltid till att ha det rent och städat i garderoben. Häng hellre upp dina kläder i prydliga rader i garderoben och stora klädhögar i en slarvig bunt är totalt förbjudet! Det är nämligen där de kan frodas ett gott tag utan att du märker något.

Leave a Reply