Ett av de allra bästa tipsen för att undvika inbrott är att sätta upp en övervakningskamera utanför huset. Detta håller garanterat tjuvarna borta. Och så länge man filmar på sin egen tomt är det helt ok att göra det.

Det verkar som att antalet bostadsinbrott bara ökar och enligt färska siffror är det speciellt i Skånetrakten som inbrotten ökat.

”Antalet bostadsinbrott har ökat med 300 procent om man jämför med samma period förra året.” Läs mer.

I dessa områden är det extra viktigt att vidta de lämpliga åtgärderna för att undvika att inbrott inträffar just hos en själv. Exempelvis kan man skaffa sig ett larm och arbeta tillsammans med sina grannar för att skapa en fungerande grannsamverkan. Ytterligare ett steg i att förebygga inbrott är att installera en övervakningskamera utanför hemmet. Den kan både göra så att tjuven blir avskräckt och att tjuven kan tas fast om det skulle vara så att den vågar sig på ett inbrott ändå.

Dessa är reglerna

När det kommer till övervakningskameror finns det vissa regler för när och var man får sätta upp dem. På byggahus.se kan man läsa att man får filma med övervakningskamera så länge man filmar på sin egen tomt eller i sitt eget hus. Man får heller inte rikta kameran mot en allmänning, trottoar eller mot en grannes hus. Ser man även till att ha sin tomt tydligt avgränsad med exempelvis buskar eller staket vet utomstående att de går in på en tomt, där det är okej för ägaren att filma.