Många tänker på skilsmässa vid renovering

Allt fler människor väljer att renovera sina hem, men vad man kan se i en ny stor undersökning är även att allt fler tänker på skilsmässa under projektet. Detta visar inredningssajten Houzz, och beror på att så mycket tjafs kommer upp till ytan som man normal inte talar om. 

“Vår undersökning visar att ett renoveringsprojekt berör många känsliga punkter i en relation, både i planeringsfasen och under processen. I vissa fall behövs det kanske inte mer än ett besök på köksavdelningen på IKEA för att sätta igång hetlevrade diskussioner om vem som lagar mest mat eller diskar.”

6101557-tapetsering-pagarDetta säger Marcus Hartwall som är Nordisk chef på företaget Houzz och som står bakom denna undersökning där man frågat par som befinner sig i en renovering om vad de känner och hur de upplever renoveringen. För när det kommer till en renovering så är det otroligt mycket som kommer upp till ytan och man tvingas ta snabba beslut om hur man vill ha det. Enligt undersökningen menar 38 % av svenskarna att de känner en mycket stor frustration och när det kommer till fransmännen så uppger var fjärde person att de brukar försvinna från hemmet under en renovering för att slippa olika uppgifter. Men svensken kommer inte långt efter då var 10 svensk försvinner gärna iväg.

Vad man kan göra för att underlätta är att tala om detta innan och gå igenom att det kan komma att bli sura miner men även att försöka se slutresultatet samt att man försöker att hitta på roliga aktiviteter under renoveringens gång. För det är viktigt att man kommer iväg – kanske bara för en god bits mat. Här får du inspiration från en av våra andra artiklar om hur man kan inreda för att finna större lugn, kan vara skönt.