Att inte ha rätt mätinstrument kan i vissa fall vara dödligt. Det skriver man i en artikel från Sydsvenskan här. Det är nämligen så att man i Revinge söker efter radioaktiva strålkällor, och trots att det bara är en övning – är fokus hundra procent. Det handlar om en lägenhet som har tagits fram endast för övningen och Carolina Makkula är där för att hitta en dödlig strålkälla i vardagsrummet. Det är då hon behöver sitt mätinstrument. Även 399 andra är med och övar för att lära sig hitta och oskadliggöra radioaktiva strålkällor.

Vanliga människor mäter fukt

Detta visar verkligen på vikten av bra mätinstrument – men nu är det ju sällan vi “vanliga” människor behöver mäta efter radioaktivitet. Däremot är det även viktigt att mäta fukt, temperatur, luftfuktighet, tryck. Och även om de kanske inte är lika livsavgörande som med radioaktiva strålkällor är det ändå någonting som faktiskt kan påverka ens hälsa. Om du i hemmet har felaktig luftfuktighet kan det leda till mögel, någonting som kan göra en väldigt sjuk. För att mäta fukt och annat behöver du då ett mätinstrument och Intab är specialister på mätinstrument så det kan vara bra att köpa hem.

Inget hem på flera månader

Några som säkerligen använt ett mätinstrument – och dessvärre även drabbats av mögel, är familjen Olsson som Sveriges Radio berättar om i detta inslag. De fick problem på grund av stora skyfall och översvämningarna som kom för några månader sedan, i och med att deras källare fylldes med vatten. Och trots att det har gått många månader sedan händelsen har familjen inte kunnat flytta tillbaka, just på grund av mögelangrepp. Att få huset renoverat är dyrt, och man får hoppas att försäkringskassan täcker den mesta av kostnaden. Så här säger de i inslaget:

– Efter en, två veckor kom det vitt svampmögel, som efter tre dagar blev grönt. Efter tre veckor blev golven gröna av någon mossliknande påväxt. Anticimex påstod att möglet kom så snabbt för att det var så mycket bakterier och avloppsrester i översvämningsvattnet.

 

Nu måste familjen bo hos pappan i familjens föräldrar, och det är ju tur att de hade den möjlighet. Alla har inte det. Med mögel kan det bli lättare att lösa problemet om det upptäcks i tid, därav kan det vara en otroligt viktig investering med en mätare. Köp det redan idag så slipper du oroa dig.