Rot- och rutavdragen har verkligen skjutit i höjden och blivit en hit. Under 2014 gick 19,6 miljarder kronor till skattereduktion och många nya tjänster har skapats. I toppen av vad vi vill ha avdrag för ligger flyttstädning.

598783-toy-house-and-drawingsFler och fler väljer att blåsa liv i drömmen och köpa sitt drömhus och allt fler väljer även VillaVarm.se för att kunna vara med och påverka och bygga sitt egna alldeles unika hus. Men vad man inte kommer ifrån är den obligatoriska flyttstädningen som alla måste göra. På frågan om hur många som tycker det är roligt att städa är det inte många som räcker upp en hand och när det kommer till flyttstädning så är det tusen gånger värre om man inte gillar det – även om man städar bostaden sista gången mot nya äventyr. Att flyttstädning ligger på toppen är om man ser det på detta sätt inte så konstigt.

Mest rot på städning

Sedan införandet av dessa tjänster kan man se att det blivit en enorm ökning och att ökningen är stabil. En undersökning från Offerta visar att de mest efterfrågade rut- och rottjänsterna är flyttstädning, badrumsrenovering och sedan målning- och tapetsering. På Skatteverket kan man läsa mer om de kriterier som ställs och exakt vilja tjänster som ingår. Varför det blivit just städtjänster som ligger i toppen kan ha att göra med att vi människor jobbar mer intensivt nu och fokuserar på karriären och när vi sedan är lediga vill vi göra saker vi mår bra av och umgås med våra kära och inte behöva städa. Att kunna välja bort en slutstädning är guld, något som även fler och fler mäklare bjuder på. Dock börja fler välja att sälja utan mäklare för att slippa betala dyra pengar i arvode, men får man en flyttstädning på köpet kanske det är värt det.