Att ha en vacker trädgård är förmodligen något som många drömmer om. Men för att få den där drömmiga och lummiga trädgården gäller det att lägga lite extra krut nu i höst. Alternativt kan man alltid anlita en trädgårdsdesigner som hjälper en.

I Göteborgs-Posten kan man läsa om att det är bra att redan nu på hösten göra sin trädgård fin inför våren. Det är nämligen nu på hösten som det är dags att plantera lökar som kommer att blomma till vår och sommar. De minsta lökarna ska planteras senast i september medan man kan plantera tulpaner väldigt sent, nästan i frusen jord. När man väljer lökar får man gärna gå på de som är stora, fasta och torra. De har mer kraft i sig och kan lättare föröka sig. Om man köper sina lökar en tid innan man ska plantera dem kan det vara bra att förvara dem mörkt och svalt till dess att de kommer ner i jorden.

Få hjälp med trädgården

Den som vill se till att verkligen plantera rätt och bra kan med fördel läsa sådana här typer av tips. Den som absolut inte har några gröna fingrar kan dock behöva hjälp med sin trädgårdsplanering och plantering. Det finns massor av olika aktörer som man kan arbeta med trädgårdsdesign tillsammans med. Då får man hjälp av ett proffs att skapa en trädgård som går att vara i och som är lättskött och snygg.

Förverkliga trädgårdsdrömmarna

Tar man hjälp av en som kan allt om trädgårdsdesign kan man i princip förverkliga alla sina trädgårdsdrömmar. Vill man exempelvis ha en vit trädgård så kan man få tipsen som gör detta snyggt. Enligt Svenska Dagbladet handlar det om att få in rätt nyanser av gult, men detta kan förmodligen trädgårdsdesignern mycket om.