Funderar du på att renovera hemma? Tänk då efter om det verkligen är nödvändigt med en ommålning eller ett annat redigt renoveringsarbete – ibland kan det nämligen räcka med att förändra om lite i sin inredning för att skapa känslan av ett nyrenoverat hem.

Om man ska ta sig an ett renoveringsprojekt hemma är det mycket förarbete att stå i, det ska till exempel inhandlas ordentliga arbetskläder och det ska köpas utrustning och sedan ska hela arbetet också genomföras. Så innan du drar igång med den här typen av projekt är tipset att tänka: är det verkligen nödvändigt eller räcker det att bara möblera om och piffa till i inredningen?

Så förnyar du utan att renovera

Visst kan det kännas svårt att veta hur man kan förnya sitt hem om man inte ska renovera eller måla om hemmet helt och hållet, men som tur är finns en del knep att ta till. Såhär skriver man till exempel i Elle Decoration om inredningsdetaljer såsom textil:

”Nyrenoverade ytskikt i all ära, men även simpla inredningsdetaljer kan göra stor skillnad. Med hjälp av några nya kuddfodral, ett spännande duschdraperi, gardinlängder eller fräscha sängkläder kan du uppdatera ett helt rum. Och det behöver inte bli särskilt dyrt – budgetkedjorna har många snygga alternativ.” – läs fler tips här.

Självklart är detta inte det enda man tipsar om i inredningsmagasinet, man skriver även om hur man kan fräscha till i köket genom att göra något så enkelt som att betsa eller bara olja in sin bänkskiva om denne är i trä. Man skriver även om hur man kan fräscha upp badrummets kakel genom att måla det, hur man kan tapetsera en fondvägg snabbt och smidigt med en non woven-tapet som i princip bara är att sätta upp utan förarbete om man så vill och man skriver även om enklare knep såsom att byta ut knoppar och handtag för att ge en modernare feeling i hemmet. Så att renovera för att få förnyelse hemma är inte nödvändigt – det finns en massa andra saker man kan göra, och det är bara fantasin som sätter gränser!

Leave a Reply